• Home
  • |
  • Wat Te Doen Tegen Snurken? Lees snel verder!

Wat Te Doen Tegen Snurken? Lees snel verder!

Wil jij weten wat te doen tegen snurken? Die kan is groot als je deze pagina hebt gevonden.

Het kan ook zijn dat je een partner bent van de snurker en opzoek bent naar manieren om je slaapritme weer op te pakken. Er zijn verschillende producten die jou of je partner kunnen helpen om snurken te voorkomen of te verminderen.

Het blijft een feit dat elk mensen anders is. Elke “snurk situatie” is anders. Je moet dus ook zelf opzoek naar de mogelijke oorzaken van het snurken. Lees hieronder de tips en bekijk de producten die jou kunnen gaan helpen om snurkproblemen aan te pakken.

 

[share_box]

 

[toc]

 

Feiten over snurken

Soms kan snurken al flink verminderd worden door een paar levensstijl aanpassingen.

Het afleren van het drinken van alcohol voor het slapen gaan of die paar kilo verliezen zijn hiervan goede voorbeelden. Als je dit artikel leest ben je daar in ieder geval een goed begin mee gemaakt!

Snurken is een groot probleem voor veel mensen. Je bent dus zeker niet alleen! Nederland alleen al telt ongeveer zes miljoen snurkers. Bijna de helft van alle mannen en een kwart van alle vrouwen snurkt wel eens. De kans is dus groot dat jij of je partner wel eens snurkt. Mannen snurken wel vaak veel harder dan vrouwen.

Een drukke autoweg als snurkgeluid

Het overgrote deel van de snurken de mannen gaat over de 30 decibel met snurken, dat is vergelijkbaar met geluid van een drukke autoweg. Snurkers hebben een grotere kans op een hoge bloeddruk en stress.

Snurkers hebben vaak niet bewust last van een slechte slaap. De slaap van snurkers is minder diep omdat ze zich zelf soms letterlijk wakker snurken.

Nederlands zijn echter niet de luidste snurkers. In Scandinavië en België zijn de snurkers nog luider en is het probleem net zo groot.

 

Oorzaken van snurken

De belangrijkste oorzaken van snurken zijn overgewicht, alcohol. Deze hebben invloed op keel, gehemelte of neus. Het geluid van snurken wordt veroorzaakt door lucht wat de zachte delen van je luchtwegen laat vibreren.

Slaaphoudingen hebben een grote invloed op snurken. De meeste snurkers zijn rug slapers. Mensen slapen vaak op de rug als er alcohol in het spel is.

Daarom is het ook algemeen bekent dat je “sneller snurkt” als je alcohol op hebt.

Slaaphouding is oorzaak #1

De oorzaak van sneller snurken is vaak de slaaphouding en dus niet de alcohol zelf waar je sneller van snurkt. Leeftijd speelt ook een rol bij snurken. Hoe hoger te leeftijd hoe groter de kans is op snurken.

Bovenstaande oorzaken hebben allemaal te maken met verslapping van de spieren in je keel.Een andere oorzaak is verdikking van de keelholte. Dit komt in de meeste gevallen door overgewicht of roken.

Soms hebben zwangere vrouwen ook een verdikking van de keelholte. Bij kinderen kan dit komen door keel en/of neusamandelen.

 

Wat te doen tegen snurken als snurker

Je vraagt je misschien af wat je het beste kunt  doen tegen snurken als snurker. 

In dit hoofdstuk vertel ik je de op dit moment populairste methoden om van het snurken af te komen. 

Anti snurk beugel gebruiken

Een anti snurk beugel is een populaire oplossing tegen snurken. Een anti snurk beugel zorgt dat je luchtwegen vrij gehouden worden zodat het snurkgeluid niet kan ontstaan. Omdat snurken bij veel mensen de zelfde oorzaak heeft werkt deze beugel bijzonder goed. Er wordt gezegd dat bij 90% van de gevallen de beugel snurken helpt voorkomen.

 

anti sneurk beugel tegen snurken

Bekijk actuele prijs op Bol.com

Afvallen bij overgewicht

Meer vetweefsel betekent meer druk op je organen en dus ook luchtwegen. Afvallen is een goede eerste stap tegen snurken.

De beste manier om af te vallen is natuurlijk het aanpassen van je voeding. Dit is voor veel mensen lastig want je moet natuurlijk wel goed kunnen koken. Gelukkig zijn er tegenwoordig mensen die hier enorm goede boeken over schrijven.

Deze boeken gaan veel verder dan alleen recepten. Ze gaan echt in op je gezondheid, met tips tegen bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of hoog cholesterol.

Wil je beter gerecht leren koken en fitter door het leven gaan? Dan is FitChef een echte aanrader.

Zorg altijd voor vrije luchtwegen

De luchtwegen spelen een belangrijke rol bij het snurken. Vernauwde luchtwegen (bijvoorbeeld neus) kunnen snurken verergeren.

Gebruik bijvoorbeeld neusspray als je vaak last hebt van een verstopte neus tijdens de nacht.

Stoppen met roken

Roken is de oorzaak achter bijna alle gezondheidsproblemen. Je luchtwegen zullen een tijd nodig hebben om te herstellen. Hulp nodig bij het stoppen?

Dit boek is een echte aanrader >>

Stress verminderen

Het is belangrijk dat je als snurker kan omgaan met stress. Snurkers hebben door een verminderde nachtrust (minder diepe) slaap een grotere kans om overspannen te raken door stress.

Stress symptomen leren herkennen en te verminderen is iets wat je direct op moet pakken. Slaapproblemen kunnen stress verergeren en zijn vaak de oorzaak van een burn-out.

 

Wat kun je doen tegen snurken als partner?

Als partner van een snurker kan je het sommige nachten erg moeilijk hebben.

Je wilt je partner het liefst niet wakker maken maar je kunt zelf helemaal niet slapen door het gesnurk. 

Oordopjes

Om het geluid van gesnurk te dempen kun je altijd oordopjes gebruiken. Let wel op dat je dan s’nachts minder alert bent op gevaar!

Goede oordopjes die je s’nachts in kunt doen tegen snurken kun je vinden bij een drogist of op internet.

Praat over het snurken

1 op de 10 relaties ondervinden wel eens serieuze problemen door snurken. Er ontstaat wederzijds veel frustratie door snurken.

De een kan niet slapen en de snurker wordt regelmatig wakker gemaakt. Veel mensen ondervinden grote emotionele stress van deze situaties.

Je kunt elkaar ook sterker maken door samen een passende oplossing voor het snurk probleem te vinden.

 

Kan snurken gevaarlijk zijn?

Snurken is vooral gevaarlijk voor een goede nachtrust van de betrokkenen. Sommige ex-snurkers zijn verleerd hoe het is om goed ter slapen. Dit is een kwalijke zaak omdat slapen enorm belangrijk is voor je gezondheid.

Je dient echter direct de huisarts raadplegen als je van je partner hoort dat de ademhaling soms stopt tijdens de slaap (of snurken). Het kan dan namelijk zijn dat het snurken zorgt voor slaapapneu 

Ook bij pijn op de borst tijdens de nacht even een afspraak maken bij de huisarts. 

 

Stoppen met snurken oefeningen E-book

Wanneer jij altijd hebt geslapen met een snurken of zelf als snurker niet meer lekker kan slapen, kan het zijn dat je het gewoonweg verleerd bent. 

Daarom wil ik het nog even met je hebben over het Stoppen met Snurken Oefenprogramma van Peter Groenendonk. Dit is een online ant-snurk E-book met alle belangrijke informatie die jij hoort te weten over snurken. 

Je leert allemaal oefeningen om zo snel mogelijk van je snurkproblemen af te komen. Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale kortingspagina.

Ga direct naar Stoppen Met Snurken Oefenprogramma!

Related Posts

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!
>