• Home
  • |
  • Wat is de Beste Lichtwekker om Natuurlijk Wakker te worden?

Wat is de Beste Lichtwekker om Natuurlijk Wakker te worden?

Benieuwd wat volgens ons dé beste lichtwekker is? 

Dat is vast het geval als je op deze pagina terecht bent gekomen. De donkere dagen zorgen elk jaar voor dat er verstoringen ontstaan in ons slaappatroon. Sommige mensen kunnen niet best wakker worden en anderen niet best in slaap komen. 

Dit is niet echt een verassing. Mensen zijn namelijk van natuurlijk daglicht nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordige technologische snufjes om mensen te helpen die hier écht last van hebben.

Hoe weet je eigenlijk of jij baat hebt bij zo´n lichtwekker? Dat en onze favoriete product van dit jaar, zal ik je vertellen op deze pagina. Lees dus vooral even verder!

[share_box]


[toc]

Wat Is De Beste Lichtwekker?

Hieronder zie je de drie bestverkochte modellen van Philips. Ze hebben allemaal uitstekende reviews en kunnen deze eigenlijk geen miskoop zijn.

Philips Somneo HF3654/01

Nieuwste model lichtlamp. Met speciale rustgevende extra functies en meer kleuren. Fraai nieuw design en verbeteringen.

Philips lichtwekker 1

Philips HF3520/01

Luxer model lichtwekker. 20 helderheidsinstellingen. Twee keer alarm. Zeer populair model met goede reviews.

Philips lichtwekker 2

Philips HF3506/05

Dit is het instapmodel lichtwekker met 4 helderheidsinstellingen. Eén keer een alarm. Model met de laagste prijs & minste opties.

Werkt Dit Voor Iedereen?

Er zijn vrij veel mensen die zich afvragen of ze een lichtwekker nodig zijn.

Heb jij een hekel aan je huidige wekker? 

Vaak is de letterlijke schrik die je lichaam krijgt door het abrupt wakker worden, niet zo fijn. Dit heeft voor de ene persoon meer invloed dan de andere. Dat is dus aan jou om in te schatten.  

Heb jij behoefte aan een wat rustiger begin van de dag?

 Als jij bovenstaande vragen vaak met "Ja" hebt beantwoord, kan een lichtwekker zeker een toegevoegde waarde voor je zijn.

Gezondheidsvoordelen lichtwekker 

Het gebruik van een lichtwekker kan wel degelijk een positieve invloed hebben op je gezondheid. 

Zo zijn veel mensen die abrupt worden gewekt letterlijk "slaapdronken".

Ze zijn onhandig, gedesoriënteerd, en letterlijk een minuut niet in staat om na te denken. De wetenschap noemt deze staat ook wel slaapinertie of hypnopompie genoemd.

Een overgang tussen slaap en wakker worden waar de ene persoon langer in verblijft dan de ander. 

Een kennis van mij is hier een goed voorbeeld van; zij moet eerst een paar minuten rustig op het bed zitten, nadat de wekker is gegaan om alles op een rijtje te krijgen. Een lichtwekker was voor haar dan ook echt een uitkomst.

Gewekt worden met een lichtwekker kan deze slaapinertie dus voorkomen en zorgen dat je in de ochtend beter functioneert.

Nadelen van een lichtwekker of wake-up light?

Een van de nadelen van het gebruiken van een lichtwekker vind ik zelf dat je er zo snel aan gewend raakt. Dit is natuurlijk niet erg zolang je maar thuis slaapt. 

Je merkt wel dat als je ergens anders logeert of bijvoorbeeld op vakantie bent, je iets mist. 

Wat Kost een Lichtwekker?

De prijzen van lichtwekkers lopen nogal uiteen. Toch hebben we al wel gemerkt dat de prijs/ kwaliteitsverhouding wel goed is. 

Voor een duurdere lichtwekker krijg je dus ook écht meer comfort en functies. 

Voor een topmodel met alle functies betaal je rond de 150,- euro, wat volgens ons een goede prijs is voor iets wat er voor kan zorgen dat je elke dag gelukkig kan opstaan. 

Voor een oudere versie topmodel zo rond de 110,- euro en voor de goedkoopste lichtwekker zo'n 60,- euro. 

Verschillende merken lichtwekkers

Er zijn uiteraard een paar verschillende soorten lichtwekkers.

Op deze pagina hebben we echter besloten om alleen de modellen van Philips nader te bekijken. 

Hier is voor gekozen omdat de reviews op de andere merken vrij vaak minder positief waren (op bol.com) én Philips genoeg modellen op de markt heeft.

Er waren echt enorm onhandige dingen te bespeuren bij deze lichtwekkers, waardoor ze volgens ons sowieso niet in aanmerking kunnen komen voor beste lichtwekker status. 

Denk hierbij aan kleine drukknopjes, die je eigenlijk alleen goed kunt gebruiken als je uit bed stapt. Te korte snoeren en niet eens bruikbaar zijn zonder extra lamp..

Mocht je dit met je eigen ogen willen zien, check dan bijvoorbeeld deze lichtwekkers als vergelijkingsmateriaal: Medisana WL 460 / Elctro Wake up light

lichtwekker met leeslamp Philips

Philips HF3520/01 - Bekijk op bol.com

Beste lichtwekker 2018 eindoordeel: De Philips Semneo

Wat goed is om te zien is dat Philips met deze nieuwe Semneo lichtwekker de minpunten/ klachten van de andere wekkers heeft te kunnen laten verdwijnen. 

Waar we echter helemaal fan van zijn is de nieuwe "in slaap val functie".

Zo is het al direct meer dan alleen een wekker, maar een echt slaap hulpmiddel. Naast dat het touchscreen op dit nieuwe model sterk is verbeterd. Meer kleurtjes, betere touch toetsen en een af te stellen nacht en leeslamp.

Philips lichtwekker 3

Wat wij persoonlijk ook een topfunctie vinden is dat er een oplader voor je mobiele telefoon op deze lichtwekker zit.

Dat is simpelweg een extra poort wat er voor zal zorgen dat je geen andere opladers meer nodig bent.

Verder hoef je om te snoozen geen rare knopjes in te drukken. Dit gaat namelijk gewoon door het apparaat een tik te verkopen, net als de wekkers van vroeger. Wij raden je natuurlijk niet aan; dat snoozen slecht is weten we stiekem allemaal wel. 

Nieuwe RelaxBreathe-functie

Een nieuwe functie op deze lichtwekker is de RelexBreathe-functie. 

Dit is simpelweg een functie die je met behulp van licht en geluid in slaapt helpt vallen. Het helpt je echt ontspannen en veel slechte slapers zijn razend enthousiast over deze functie. 

relaxbreathe lichtwekker

Naast dat deze lichtwekker je helpt om natuurlijk wakker te worden, kan het je dus ook helpen om in slaap te vallen.

Hier zijn wij van enorm fan van, het is altijd goed te zien dat een product door de jaren heen multifunctioneel wordt, en meerdere problemen van slechte slapers kan oplossen. 

Mocht je geen problemen hebben met het in slaap vallen, dan kun je wellicht een andere model kiezen zoals de Philips HF3520/01

De Philips Somneo Lichtwekker kopen


Deze  lichtwekker heeft een nieuw RelaxBreath-functie en is speciaal ontworpen om te helpen ontspannen, goed te slapen en uitgerust wakker te worden.


Philips maakt uitstekende lichtwekkers die doen wat ze moeten doen. Het eerst model is de nieuwste en heeft naast een manier om wakker te worden, ook en manier om sneller in slaap te vallen. 

Hoe Werkt Een Lichtwekker?

Een lichtwekker wekt je geleidelijk met licht door daglicht na te bootsen. 

Anders dan bij een daglichtlamp, gebruik je dus nu een lamp om je te wekken. Door de simulatie van zonlicht word je geleidelijk wakker gemaakt. Als er geleidelijk meer licht op je netvlies (vliesje achter je oog valt) valt, krijgt je lichaam een soort signaal dat het moet wakker worden.

Het waken gebeurd, net zoals bij een echte zonsopgang, gradueel en op basis van licht, waardoor onze interne biologische klok zich goed kan afstemmen op het slaap-waak-ritme.

Een een halfuur tijd, word je kamer verlicht van een donkerrode gloed naar een feller wit licht. De helderheid van dit licht kun je bij de beste daglichtlampen zelf instellen (verschillende sterktes). 

Daarnaast kun je ook nog geluid afspelen tijdens het lichter worden. In sommige lichtwekkers zitten zelfs meerdere voorgeprogrammeerde natuurlijke geluiden. Dit moet dan zorgen voor een ontspannen begin van je dag. 

Related Posts

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Wie is William van de Klaauw?

Wie is William van de Klaauw?

Baby in een Droomritme Review & Ervaringen

Baby in een Droomritme Review & Ervaringen
>