• Home
 • |
 • Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Lampen die daglicht nabootsen winnen de afgelopen jaren sterk in populariteit.

Men werkt steeds meer ´s nachts en we reizen vaker met het vliegtuig. Dit zorgt ervoor dat er ook een behoefte is aan daglicht wanneer dit niet mogelijk is.

Een zogenaamde daglichtlamp kan in zo'n situatie dus een uitkomst zijn.

Wat zijn dit eigenlijk en hoe zit dat precies met de werking?

Dit en meer zal ik je in dit artikel vertellen. Misschien zit jij er op dit moment wel aan te denken om ook zo'n lamp te kopen.

Daarom zal ik de top 3 populairste daglicht-naboots-lampen met je bespreken. Lees dus vooral even verder!

OVERZICHT: TOP 3 Lampen Die Daglicht Nabootsen

Wat Zijn Lampen Die Daglicht Nabootsen?

Voordat ik je onze review en ervaringen van verschillende lampen met je ga delen, wil ik je eerst even vertellen wat dit eigenlijk zijn. 

Een daglichtlamp is, zoals je weet een lamp die daglicht nabootst. Een ander woord dat ook wel wordt gebruikt is energielamp. 

Voor veel mensen zorgen deze lampen dus serieus voor meer energie. Wat is hier eigenlijk de reden achter? Da en meer lees je op de rest van deze pagina. 

Verschil 

Normale huis-tuin-keuken lampen zijn meestal een stuk minder krachtig dan lichttherapie lampen. 

Zo hebben lampen in een gemiddeld huis, een verlichtingssterkte van zo'n 500 Lux

Een beetje lamp die gemaakt is om daglicht na te bootsen heeft een sterkte van 10.000 Lux. Dat komt al een stuk dichter in de buurt van écht zonlicht, wat op sommige dagen (in de zomer) wel voor een blootstelling van 100.000 Lux kan zorgen.

Biologisch Ritme 

Daglicht is belangrijker dan de meeste mensen denken. Het is namelijk zo dat daglicht een grote rol speelt in ons biologische ritme. Het waak-slaap ritme dan ons lichaam onbewust aanhoud.

Dat ritme is hoofdverantwoordelijk voor het sturen van slaaphormonen. Het instellen van dit belangrijke ritme gebeurd voor het overgrote deel met licht (licht dat een bepaalde sterkte heeft). 


Onvoldoende blootstelling aan zonlicht is wetenschappelijk bewezen een oorzaak van lage waarden van serotonine en melatonine, vreetbuien, aankomen, en slaapproblemen. 


Bij sommige mensen is dit ritme volledig zoek als het weer vroeger donker aan het worden is. Vanaf oktober tot en met maart. Hierdoor zijn er grote dalen in je energieniveau en ontwikkelen sommige mensen een heuse herfstdepressie

De symptomen van deze seizoensgebonden depressie beginnen vaak in het najaar. In Nederland zijn de klachten in oktober en november het meest voorkomend. 


Hoe Gebruik Je Een Lichttherapie Lamp?

Of je nou of wel van een arts de diagnose hebt gekregen; een lamp die daglicht naboots kan zeker bevorderend zijn voor je energieniveau. 

Een normale sessie met de lamp duurt tussen de 15 of 30 minuten. Het is maar net wat voor jouw fijn voelt. 

Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je er dicht genoeg bij zit. Ongeveer zoals die foto hieronder met een een groot model lamp. Met een klein model lamp is de aanbevolen afstand ongeveer 25 centimeter. 

Lees altijd even de instructies van de specifieke lamp die je koopt. Er zit onderling namelijk ook nog wat verschil in vorm en lichtsterkte, wat weer invloed heeft op het gebruik.

lampen die daglicht nabootsen zijn populair in de woonkamer

Even wat extra licht kan wonderen doen voor je energieniveau

Let op dat je niet direct in de lamp kijkt. Het zijn namelijk erg felle lampen (net als zonlicht) waardoor je kort verblind kunt worden, of erger.

Voordelen

Het gebruik van de lamp schijnt de volgende voordelen te hebben. Dit is natuurlijk 100% zeker bij iedereen.

 • Vergroot energieniveau
 • Ondersteunt je biologisch slaapritme
 • Verhoogt alertheid 
 • Verlaagt kans op jetlag aanzienlijk
 • Grote hulp bij seizoensgebonden depressie (vanwege bovenstaande punten)


Beste Lichttherapie Lampen Reviews 


1. Beurer TL50 - Dé keukentafel topper

Beurer TL50 - Daglichtlamp

De eerste lamp die we gaan bespreken is de zeer populaire Beurer TL50. 

Review

De lamp heeft een ronde vorm waardoor het het licht goed verspreid wordt. Wat ons opviel is dat deze lamp relatief klein is. Met een doorsnede van 24,6 centimeter is hij een stuk kleiner dan andere modellen. 

Dit model is zeer geschikt voor aan de keukentafel 's morgens bij het ontbijt. Dé populairste plek voor een daglichtlamp.Mocht je de keukentafel geen geschikte plek vinden, zijn er natuurlijk alternatieven.

Zo lijkt ons het toilet ook een geschikte plek. Zo sla je twee vliegen in één klap. Hiervoor is een stopcontact wel een vereiste. Het snoer van deze lamp is 1.5 meter lang. 

Voordelen

Nadelen

 • Mooi ontwerp
 • Voldoende lichtopbrengst
 • Te klein voor op meeste plekken
 • Niet verstelbaar

2. Beurer TL30 - Compacte en dunne anti-jetlag lamp

Beurer TL30

De tweede lamp die het bespreken waar is, is de Beurer TL30. Een populaire lamp die bewust een soort van boekvorm heeft. 

Review

Beurer heeft met deze energielamp een specifieke doelgroep voor ogen. Namelijk mensen die veel op reis zijn en een jetlag willen onderdrukken. 

Het is dan ook niet gek dat deze lamp het zelfde formaat heeft als een gemiddeld boek (20 x 12 cm). Dit maak het dus een ideaal apparaat om mee te nemen in de tas.

Uiteraard ook geschikt voor mensen die geen ruimte hebben voor een grote lamp op de tafel. 

Voordelen

Nadelen

 • Klein en dun
 • Lage prijs
 • Fijn licht
 • Niet regelbaar


3. Philips HF3421/01 - Bureau werkzaamheden topper

Deze handzame en stijlvolle lamp van Philips, is populair om tijdens het werk te gebruiken. 

Review

Philips kennen we uiteraard van de uitgebreide selectie van lichtwekkers. In de standaard lampen die daglicht nabootsen, zijn ze wat minder bekend. Toch is dit specifieke model al jaren enorm populair.

Vanwege het kleine formaat en het bovengemiddeld lang snoer, is het apparaat makkelijk te gebruiken op meerdere plekken. 

In de reviews op bol.com stellen veel mensen dat het een ideaal apparaat is, om aan te hebben tijdens bureau werkzaamheden. 

Voordelen

Nadelen

 • 3 lichtintensiteitsinstellingen
 • In de praktijk getest op werkzaamheid
 • Tijdloos design
 • Niet geschikt als lamp "leeslamp" alternatief
 • Flink wat duurder dan andere kleine lampen

Wat is voor jou de beste keuze?

Qua merk heb je misschien al gezien dat het merk Breuer erg populair is hier in Nederland. Welke lamp bij jou past hangt af van je specifieke situatie en rituelen. 

Reis je veel en ga je het gebruiken als anti-jetlag? Ga dan voor de Breuer TL30. Deze is vanwege de platte vorm, makkelijk mee te nemen. 

Het apparaat thuis aan de keukentafel gebruiken vraagt om een kleine stijlvolle lamp. Dan is de Breuer TL50 dus een zeer geschikte optie.  

Hou je van het lezen van een goed boek in de woonkamer?

Dan kan een grotere daglichtlamp prima bij deze sessies passen. Kies dan voor één van de grotere lampen met meer lichtopbrengst. 


Related Posts

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Wie is William van de Klaauw?

Wie is William van de Klaauw?

Baby in een Droomritme Review & Ervaringen

Baby in een Droomritme Review & Ervaringen
>