• Home
  • |
  • Zelfvertrouwen krijgen? Lees deze waardevolle tips!

Zelfvertrouwen krijgen? Lees deze waardevolle tips!

Meer zelfvertrouwen – wie wil dit nou niet? De realiteit is dat veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het zelfvertrouwen krijgen. Op deze pagina kun je lezen hoe jij hier vandaag nog mee kunt beginnen!

[share_box]

[divider height=”30″ style=”zigzag” line=”default” themecolor=”1″]

Zelfvertrouwen krijgen? Lees deze waardevolle tips!

 

Omgaan met stress 3

Als je dit artikel bent tegengekomen ben je vast op zoek naar manieren en tips voor meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen krijgen kan op verschillende manieren. Kleine aanpassingen kun al veel verschil maken.

Voorbeelden hiervan zijn houding, gedrag en voorbereiding op taken in het dagelijks leven. Grotere aanpassingen zijn aanpassingen die wat meer tijd kosten. Hierbij kun je denken aan het werken aan je lichaam of het veranderen van levensstijl in het algemeen.

 

Wanneer je meer zelfvertrouwen hebt kun je makkelijker contact maken met andere mensen en ben je beter opgewassen tegen stress. En dit is belangrijk. We kunnen dan beter onze dromen verwezenlijken. Letterlijk en figuurlijk. Je zal er namelijk ook veel beter door slapen.

Maar jij moet het doen. Dat je dit artikel hebt gevonden betekent dat je al een goed begin hebt gemaakt. En het begin is altijd het moeilijkst. Er zijn enorm veel online hulpmiddelen beschikbaar om aan de slag te gaan.

 

 

[toc]

 

Zelfvertrouwen krijgen tips

Zoek een aantal tips waarin jij jezelf herkent en ga er vandaag nog mee aan de slag. Zo kun je stap voor stap je zelfvertrouwen vergroten.

 

Fouten maken is niet erg

Zie fouten die je maakt als een kans om te groeien. Fouten zijn leermomenten en zijn niet negatief. Succesvolle mensen met veel zelfvertrouwen maken veel fouten, anders is het simpelweg onmogelijk om te groeien als mens. Het is wel belangrijk dat de zelfde fouten niet opnieuw maakt. Dit is ook een van de speerpunten van een succesvol leven vol zelfvertrouwen.

Vriendelijkheid is aanstekelijk

Er wordt ook wel gezegd dat complimenten geven meer doet voor je zelfvertrouwen dan complimenten ontvangen. Dit is zeker waar. Dus wees vriendelijk en geef complimenten. Je zult merken dat je er een ander mensen van wordt en de vriendelijkheid zal ook jouw kant opkomen vanuit de personen om je heen.

Wees geen ultra perfectionist

Perfectionisme is dé nummer één oorzaak van uitstel gedrag. Vaak is er bij perfectionisme sprake van een angststoornis. Dit hoeft niet zo ernstig te zijn als het klinkt, maar kan wel grote gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen.

Je kan minder perfectionistisch worden door bijvoorbeeld minder ver vooruit te kijken. Focus je is op de korte termijn. Focus je op de taak zelf en niet op het resultaat.

 

 

zelfvertrouwen krijgen tips

 

Denk na over wat zelfvertrouwen krijgen voor jou kan doen

Als je voordat je gaat werken aan zelfvertrouwen krijgt inziet wat het voor jouw leven kan doen, zul je met meer motivatie aan de slag gaan. Je zult merken dat je je meer gaat richten op je zelf en minder gaat denken – “wat anderen wel niet zullen denken als ik dit…”. Het leven wordt hierdoor een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Je gaat je al snel minder onzeker voelen.

Vergelijk je zelf niet met anderen

Iets wat je misschien iets te vaak hoort. Het is wel de harde waarheid. Iedereen is anders en iedereen is uniek. Jezelf contant vergelijken met andere zit je eigen ontwikkeling vaak in de weg. Social media heeft hier een grote invloed. Het probleem is dat mensen alleen de goede, mooie en opschep berichten posten op social media.

Hierdoor kun je snel verkeerd beeld krijgen van het leven van anderen. Het is goede tijden slechte tijden zonder de slechte tijden. Denk je dat zij niet onzeker zijn? Wees dus een realist en neem alle social media met een zeer klein korreltje zout.

 

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people

 

Maak een lijst waarom jij uniek bent

Ieder mensen heeft verschillende sterke en zwakke punten. Er is niets waar je je voor hoeft te schamen. Maak een lijstje van je sterke en zwakke punten. En schrijven hieronder: ik ben goed zoals ik ben. Vier ook de successen die je zover in je leven hebt behaald. Je kunt voor veel dingen erg dankbaar zijn.

Verwijder negatieve mensen uit je leven

Wees een optimist. Ga overal het positieve in zien. Een weerman zou dit als volgt zeggen: “Het voordeel van buien is bijvoorbeeld dat er tussendoor droge periode’s zijn”.

Mensen om je heen kunnen dit waarderen. Lachende en positieve mensen lijken ook mooier. Soms moet je mensen die alleen maar pessimistisch zijn loslaten uit je leven om zelf vooruit te kunnen. Er is geen tijd voor angst en overal het negatieve in te zien.

Leef zo gezond mogelijk

Veel mensen zijn onzeker over hun uiterlijke terwijl dit meestal nergens voor nodig is. Gezond leven begint bij goed voeding. Als je goede voeding combineert met regelmatig sporten komt dit je zelfvertrouwen ten goede. Je bent actief bezig met je zelf veranderen en zult dit zien en voelen.

Ben je niet zo’n held in de keuken? Een enorm populair boek voor de beste fitte recepten is FitChef. Ik maak zelf aan maanden gebruik van dit boek en het is een echte aanrader!

Lichaamstaal en zelfvertrouwen krijgen

Uit verschillende universitaire onderzoeken is gebleken dat lichaamstaal een grote invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Bepaalde lichaamshoudingen kunnen namelijk letterlijk hormoonaanmaak stimuleren.

Dit zorgt ervoor dat je sneller risico’s neemt en krachtiger overkomt. Presentaties met meer zelfvertrouwen zijn ook direct een stuk overtuigender.

Kortom je kun je zelf trainen om voorbereid te zijn op bepaalde situaties! Door twee minuten een “high power” houding aan te nemen stijgt je zelfvertrouwen. De meeste bekende houdingen zijn borst vooruit en handen in je zij. Maak je zelf groot en doe je kin omhoog.

En ja, dit stamt af van de apen. Het zit nog in onze genen, en werk nog steeds. Voor meer informatie kun je onderstaand YouTube filmpje bekijken.

 

 

 

Heb je binnenkort een belangrijke presentatie of gesprek? Neem dus van te voren minimaal 2 minuten een “power pose” aan. Dit kun je bijvoorbeeld in een toilet doen. Het is iets wat echt helpt.

Dit is natuurlijk goed nieuws want het is iets wat je direct kun toepassen om je zelfvertrouwen te vergroten. Het is dus zo dat ons brein effect heeft op ons lichaam maar het omkeerde is ook waar. Ons lichaam heeft ook invloed op ons brein.

 

 

Iets voor jou? Voor altijd meer vertrouwen in je zelf

In dit artikel heb je waardevolle tips kunnen lezen over zelfvertrouwen die je direct kunt toepassen.

Een online training die je ook op de langere termijn enorm kan helpen is de eCursus Blijven Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

In deze eCursus krijg je verspreid over 12 weken vragen en opdrachten over zelfvertrouwen. Dit is de weg naar blijvend zelfvertrouwen, beter slapen en een gelukkiger leven.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de eCursus Blijvend Zelfvertrouwen.

 

Ga direct naar de website voor meer informatie!

 

 

 

 

Related Posts

Zelfvertrouwen krijgen? Lees deze waardevolle tips!

Zelfvertrouwen krijgen? Lees deze waardevolle tips!
>