• Home
  • |
  • Yoga om in slaap te vallen? Simpele Yoga Oefeningen

Yoga om in slaap te vallen? Simpele Yoga Oefeningen

Ben jij op zoek naar Yoga om in slaap te vallen? Op deze pagina leg ik uit waarom veel mensen zo fanatiek met yoga bezig zijn. Welke oefeningen zijn het beste voor een goede nachtrust?

[divider height=”30″ style=”zigzag” line=”default” themecolor=”1″]

[share_box]

 

Yoga om in slaap te vallen? Simpele Yoga Oefeningen 

slecht slapen hoe beter slapenAls jij op deze pagina bent terecht gekomen dan ben je vast opzoek naar informatie over Yoga om in slaap te vallen. Dat komt dan mooi uit, want op deze pagina ga ik je hier namelijk alles over vertellen.

Veel mensen zijn erg gespannen als ze thuis komen na een lange dag werken. Misschien komt dit je wel bekend voor, je benen en rug zijn er gespannen. Je weet niet zo goed hoe je er vanaf moet komen. 

Het is bijna bedtijd, nog steeds heb je last van je spieren, door de stijve spieren kun je niet in slaap komen. Yoga oefeningen kunnen je dan helpen om in slaap te vallen. 

Waarom werkt het eigenlijk zo goed om Yoga oefeningen te doen voor het slapen gaan? Welke oefeningen zijn dan het meeste geschikt voor Yoga om in slaap te vallen

 

[toc]

 

Waarom werkt yoga om in slaap te vallen zo goed?

We weten allemaal we dat Yoga vooral bekent staat als iets wat alleen voor vrouwen is. Dit is natuurlijk jammer, want ook mannen hebben spieren die wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

Gelukkig groeit het aantal mannen dat begint met Yoga explosief. Voornamelijk mannen die veel beeldschermwerk doen, zien Yoga als de beste manier om bijvoorbeeld RSI te voorkomen.

De reden dat Yoga zo vaak wordt aanbevolen voor mensen met deze spier- en slaapproblemen heeft te maken met het volgende.

Bloeddoorstroming en ontspanning

Yoga zorgt namelijk voor een zeer goede bloeddoorstroming. Bloeddoorstroming komt vooral op gang door het strekken van je spieren. Laat dit nou net zijn waar Yoga allemaal om draait!

Waarom ontspannen spieren dan door Yoga?

Doordat strekken de doorstroming van zuurstofrijk bloed bevordert, kunnen afvalstoffen die zich in je spieren bevinden beter afgevoerd worden. 

Dit heeft dus dat ontspannend effect. Daarom is Yoga (en regelmatig bewegen in algemeen) ook zo gezond, je helpt eigenlijk je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. 

 

Slaapyoga

Goed, Yoga is dus erg gezond voor je spieren en zorgt voor ontspanning. Is dit dan het enige wat je nodig bent om goed te slapen?

Dit is bij veruit de meeste mensen helaas niet het geval. Er is namelijk ook iets anders wat een grote rol speelt. 

Het geen wat zich afspeelt in je hersenen, het mentale vlak. En leeg maken van je hoofd en het aanmaken van het slaaphormoon.

Hierbij kan Yoga zeker een positieve rol spelen in de vorm van diepe ademhaling. Meer hierover kun je lezen in het volgende hoofdstuk.

 

yoga oefeningen tegen slapeloosheid

 

Beste Yoga oefeningen die je kunt doen voor het slapen gaan

Nu je weet wat yoga eigenlijk met je doet en waarom het dus zo goed helpt om beter te slapen, gaan we wat oefeningen bespreken. 

Het is belangrijk dat de Yoga oefeningen die je kunt doen voor het slapen gaan niet te extreem zijn. Hiermee bedoel ik dat ze niet fysiek belastend mogen zijn.

Als je je lichaam namelijk te veel belast vlak voor het slapen gaan, kan deze stoffen aanmaken waarvan je misschien niet goed kunt slapen. Verder is het bij veruit de meeste mensen zo dat er meer gefocust dient te worden op mentale ontspanning dan de lichamelijke. 

Ontspannende yoga oefeningen om in slaap te vallen 

Het moeten dus oefeningen zijn waarbij de focus gelegd wordt op de totale ontspanning van lichaam en geest. Goede yoga oefeningen die je kunt toepassen om beter te slapen zijn die van bijvoorbeeld Yoga Nidra.

Nidra is Indisch voor slaap, het is dus letterlijk slaapyoga. Wat deze techniek zo uniek maakt is dat het een techniek is zonder fysieke inspanning. Echt bedoeld voor mentale ontspanning om beter slapen. 

 

Yoga voor het slapen gaan op YouTube

YouTube is natuurlijk veruit de beste manier om aan de beste Yoga oefeningen te komen. 

Hieronder kun je mijn persoonlijke favoriete Youtube video’s vinden die allemaal gaan over yoga om beter slapen.

Een goede video van één makers van Yoga Nidra, Happy With Yoga, bijvoorbeeld:

 

 

 

Of een andere populair YouTube kanaal, Yoga With Adriene:

 

 

Yoga oefeningen voor in bed

Zijn er eigenlijk wel Yoga oefeningen voor in bed? 

Meestal raden professionele Yogi’s Yoga in bed af. Yoga draait namelijk allemaal om een goede basis voor je lichaam, een solide ondersteuning voor bijvoorbeeld je rug, is enorm belangrijk.

Dit heb je het beste op een redelijk harde ondergrond grond + yogamatje. Een matras van een gemiddeld bed, zakt teveel in om de meeste Yoga oefeningen op de juiste manier te kunnen uitvoeren.

De yoga oefeningen in bovenstaande video’s kun je het beste dus gewoon naast je bed doen op een Yogamatje.

Eventueel kun je wel kussen van je bed gebruiken, en een dekentje. Zo voelt het al een beetje als je bed!

 

 

Iets voor jou? Yoga Nidra oefeningen tegen slapeloosheid 

Je hebt op deze pagina kunnen lezen waarom en welke oefeningen kunnen zorgen voor een betere nachtrust

Waar ik het ook kort me je over heb gehad was  Yoga Nidra van Happy with Yoga, een ebook over deze techniek, dat al enorm veel mensen met slaapproblemen heeft geholpen.

Nidra is Indisch voor slaap. Het is een techniek die ik echt iedereen die moeite heeft met slapen kan aanraden.

Benieuwd naar de Yoga Nidra techniek? Voor meer informatie klik je op de onderstaande knop.

 

yoga-nidra-ebook

 

 

Ja, ik wil direct meer informatie over Yoga Nidra

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!
>