• Home
  • |
  • Slapen in het vliegtuig? Met deze tips moet dat lukken!

Slapen in het vliegtuig? Met deze tips moet dat lukken!

Wil jij weten hoe je kunt slapen in het vliegtuig? Op deze pagina vertel ik je hoe je dit kan doen. Er komt meer bij kijken dan de meeste mensen denken, dit zorgt voor stress. En stress is de grootste slaap killer die er is.

[divider height=”30″ style=”zigzag” line=”default” themecolor=”1″]

[share_box]

 

Slapen in het vliegtuig? Met deze tips kan dat!

 

slapen in het vliegtuig hulpmiddelenWanneer je een lange vliegreis gaan maken wil je wast wel slapen in het vliegtuig. In dit artikel kun je lezen wat de beste slapers doen als voorbereiding op een lange vliegreis. Om goed te slapen in het vliegtuig kun je je voorbereiden.

De 24 uur voordat je in het vliegtuig stapt en de tijd dat je in het vliegtuig doorbrengt zijn vooral belangrijk. Er verschillende dingen waar je op kunt gaan letten zodat je zoveel mogelijk slaapt, en zo fit mogelijk van je vakantie (of werk) kan gaan gaan genieten.

Voor het handje vol mensen dat zonder problemen direct kan slapen in het vliegtuig; gefeliciteerd met je snelle uitgeruste vlucht. Voor de rest van de mensheid; misschien kunnen we beter slapen als we het samen behandelen?

 

[toc]

 

Waar kun je op letten voordat je in het vliegtuig stapt?

Voordat je in een vliegtuig stapt kun je rekening houden met aantal aspecten die belangrijk zijn voor slaap. In dit hoofdstuk ga ik de voor mij belangrijkste aspecten bespreken namelijk: voeding, kleding en hulpmiddelen. Buiten deze drie onderwerpen is het natuurlijk belangrijk om een een “leeg” hoofd in het vliegtuig te stappen.

Dit kun je doen door de reis goed voor te bereiden op het gebied van reserveringen en dergelijke. Maak bijvoorbeeld een paklijst voor je vlieg vakantie. Dit voorkomt het “heb ik alles wel bij me” gevoeld dat je zeker uit je slaap zal houden.

 

Voeding

Om te beginnen kun je voordat je gaat vliegen rekening houden met je voeding. In een vorig artikel heb ik het al gehad over eten om beter te slapen. Wat we hier nog aan kunnen toevoegen is dat we vooral niet veel moeten eten en drinken de 24 uur voordat we in een vliegtuig stappen. Te weinig is natuurlijk ook niet goed, dit schakelt je lichaam namelijk in de “Ik moet jagen oermodus”.

Er wordt dan een broertje van het stresshormoon aangemaakt. Dit is ook direct de reden waarom mensen zo snel agressief zijn als ze honger hebben. Van slapen gaat dan niet veel terecht komen.

De beste tip hier is; eet iets kleins voordat je gaat vertrekken. Het beste is een salade, een banaan of wat zuivel, hier zitten goede slaapstofjes in. Wat je beter kunt vermijden is pittig eten en alcohol, anders is de kans aanwezig dat je meer tijd zult doorbrengen op het vliegtuig toilet dan je van te voren gepland had.

Hulpmiddelen

Er is een grote markt als het gaat om beter slapen hulpmiddelen. Maar wat werkt nu echt? Natuurlijk werkt een slaappil, maar dit maakt ons lichaam alleen maar minder instaat om zelf slaapstofjes aan te maken.

Comfort is super belangrijk en vaak een probleem in een vliegtuig. Als je pech hebt werk te stoelindeling ook niet mee en zitten er mensen achter je die op elke beweging commentaar leveren. Wat je hieraan kunt doen bespreek ik in het volgende hoofdstuk.

Beste reiskussen vliegtuig

Je best vriend als het gaat om comfort in het vliegtuig is een goed kussen. De markt hiervoor is echter ook zo groot dat je door de boven het bos niet meer ziet. De goedkope nek kussens in de welbekende U-vorm hebben vaak scherpe randjes waardoor je niet gaat slapen. 

Wat is dan het beste reiskussen in een vliegruit volgens ons? Het is een kussen die je niet om je nek doet, maar om je middel als een gordel. Hierdoor kun je je hoofd comfortabel opzij leggen. 

 

Bekijk dit Ultieme nekkussen op Bol.com

 

Verder zijn er door de jaren heen heel wat  kussens ontworpen, zoals je kunt zien in onderstaande video. Helaas zijn deze kussens vaak niet erg praktisch in een vol vliegtuig …

 

[video_embed video=”P9EXEO_YE1M” width=”700″ height=”400″]

 

Vliegtuig slapen pillen

Om te slapen in het vliegtuig kun je als laatste redmiddel slaappillen nemen. Dit wordt meestal afgeraden omdat je alert moet zijn op noodsituaties. 

Wat je wel kunt doen is wat supplementen nemen. Vaak zijn dit capsules met wat melatonine. Dit is het stofje die je lichaam van nature ook aanmaakt om te kunnen slapen.

Dit is dan ook het beste slaapmiddel dat je kunt nemen voor vertrek. 

 

Direct online melatonine bestellen

 

 

Waar kun je op letten wanneer je in het vliegtuig zit?

Goed, je zit nu in het vliegtuig; maar wat nu? Het blijft natuurlijk wel een beetje spannend, dat vliegen. Het is erg persoonlijk hoe spannend vliegen nou eigenlijk is. Hier hangt ook een groot deel van je slaapvermogen van af. Allereerst ga ik in dit hoofdstuk kort  aangeven waarom slapen in de meeste gevallen niet meer lukt, daarna kun je 6 tips lezen om beter te slapen in het vliegtuig.

 

Niet kunnen slapen, hoe komt dit ook alweer?

Zoals je misschien je misschien als gelezen hebt in de tips om in slaap te vallen, is slaap een spelletje van hormonen dat door onze hersenen gespeeld word. De inzet is best hoog in de meeste gevallen; jouw rust en fitheid.

Het is een spelletje tussen een slaaphormoon en een stresshormoon. Als je meer van de een in je bloed hebt zul je snel slapen, heb je meer van het andere? Slapen in het vliegtuig zal dan lastig worden.

 

 6 tips om te slapen in het vliegtuig

Met de volgende tips kun je stress in het vliegtuig zoveel mogelijk voorkomen. Dit gaat je helpen om te slapen in het vliegtuig.

  1. Probeer een stoel bij het raam te boeken. Zo wordt je niet gestoord door een buurman die naar het toilet gaat en kun je tegen het raam leunen met je ultieme kussen;
  2. Neem oordopjes mee, voor rustgevende muziek of gewoon geluidempers;
  3. Draag comfortabele kleding, geen strakke kleding. Bereid je altijd voor op een ijskoud airco vliegtuig, naam altijd een vestje mee. (soms zijn de dekens op);
  4. Drink geen cafeïne of alcohol voor of tijdens de vlucht;
  5. Maak alles donker, neem een slaapmasker mee als je gevoelig bent voor licht;
  6. Houd je beenruimte vrij voor een ontspannen houding

 

 

Iets voor jou? Herstel je biologische slaap op natuurlijke wijze

Je hebt nu kunnen informatie en tips kunnen lezen over hoe jij je het beste voor kunt bereiden op slapen in een vliegtuig. 

Waar ik het nog niet met je over heb gehad is het Perfect Slapen in 7 Stappen programma van William van der Klaauw. Dit programma heeft al enorm veel mensen geholpen die veel reizen met het vliegtuig.

Het programma geeft je alle kennis over je eigen lichaam die je nodig bent om natuurlijk te kunnen slapen. 

Zo ben je niet afhankelijk van verslavende slaappillen of andere niet natuurlijke hulpmiddelen. Het Perfect Slapen in 7 Stappen programma kopen doe je via onderstaande link.

 

 

perfect slapen in 7 stappen boek

 

 

Ga DIRECT naar de kortingspagina!

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!

Valeriaan Thee Maken? Lees hier hoe je “Slaapthee” maakt op de juist manier!
>