• Home
  • |
  • Slaaptrainer Review: Welke is het Beste en meest Populair?

Slaaptrainer Review: Welke is het Beste en meest Populair?

Ben jij op zoek naar een slaaptrainer review? Grote kans van wel anders had je deze pagina waarschijnlijk niet gevonden.

Misschien ben je op zoek naar en manier om je kind of kinderen door te laten slapen. Het kan ook zijn dat je nog twijfelt tussen verschillende slaaptrainers en daarom op zoek bent naar meer informatie.

Hoe dan ook, je hebt de juiste pagina gevonden. Op deze pagina ga ik namelijk de populairste slaaptrainers behandelen. Lees dus snel verder!

 

[share_box]

 

[toc]

 

Wat is een slaaptrainer?

Voordat ik ga beginnen met de review over de beste slaaptrainers voor kinderen, wil ik je eerst nog even vertellen wat een slaaptrainer nu eigenlijk is én hoe het werkt.

Een slaaptrainer is een soort kinderwekker die kinderen kan helpen om een slaapritme te ontwikkelen. Jonge kinderen hebben namelijk nog geen goed besef van tijd.

Het is vaak zo dat kinderen, wanneer ze eenmaal wakker zijn, rond gaan lopen en soms om 06:00 bij de ouders aan bed staat. Dit moet toch anders kunnen! Daarvoor zijn deze slaaptrainers speciaal ontwikkeld!

Hoe werkt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer helpt je kind aan het winnen van het tijdsbesef van volwassenen. Dit gebeurd vaak met behulp van specifieke visuele eigenschappen van de slaaptrainer.

Zo hebben deze kinderslaaptrainers vaak drie standen, namelijk:

  1. Tijd om te gaan slapen
  2. Nog even wachten!
  3. Je mag opstaan!

Bij elk van deze drie standen hoort een bepaalde “stand”, zo kan het kind snel zien wat de bedoeling is.

Zo zijn er bijvoorbeeld slaaptrainers in de vorm van een diertje; wanneer het dier de ogen op heeft, mag het kind opstaand en naar beneden/ kamer verlaten.

Slaaptrainer voor kinderen review, ervaringen en mening

Zoals je misschien al gemerkt hebt is er enorm veel keus. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

In dit hoofdstuk willen we je graag helpen om een keuze te maken tussen de verschillende populaire slaaptrainers. Wij zullen hier de populaire webshop Bol.com gebruiken al leidraad.

Slaaptrainers Zazu

Deze slaaptrainer van Zazu is enorm populair. Dit product heeft 4 van de 5 sterren uit meer dan 250 beoordelingen.

 

zazu slaaptrainer review en ervaringen

 

Bekijk product: Zazu Sam – Wit/Grijs

 

Het is een kinderwekker/ nachttrainer in de vorm van een liggend schaapje met de naam Sam. Wanneer het Sam de ogen dicht heeft, weet het kind dat het tijd is om te gaan slapen.

Een half uur voordat het schaapje de ogen open zal doen, veranderd de kleur. Zodra het kind mag op staan, opent Sam z’n ogen en zal het scherm wit kleuren.

Je kan Sam instellen als op tijd maar ook in minuten; hij kan dus ook gebruikt worden voor het timen van middagdutjes.

 

Bekijk product: Zazu Sam – Wit/Grijs

 

Een aantal ervaringen over deze slaaptrainer

Hele fijne wekker, onze dochter is er laaiend enthousiast over. Een half uur voor wektijd wordt de kleur lichtgroen, dan weten de kleintjes dat ze er bijna uit mogen. Gebruiksvriendelijk!

En ook nog:

De bediening is even goed uitzoeken maar eenmaal goed ingesteld is het een geweldig apparaat. De kinderen vinden hem geweldig en mama en papa kunnen nu ook iets langer blijven liggen ;-). Doordeweeks met geluidssignaal en in het weekend gaan alleen de oogjes open om 8 uur. Als de kinderen nog slapen dan worden ze er ook niet wakker van. Aanrader!

 

Slaaptrainers Kid’Sleep (Nijntje, HelloKitty plaatjes)

Een andere zeer populaire slaaptrainer is de merk Kid’Sleep Moon. Deze slaaptrainer is een tientje duurder dan de Sam van hierboven. Dit product heeft ook een dikke 4 uit 5 sterren over meer dan 70 beoordelingen.

 

Bekijk product: Kidsleep Moon – Met muziek

 

Wat leuk is aan deze slaaptrainer is dat er twee verschillende slaapliedjes automatisch kunnen worden afgespeeld. Omdat de lichtsterke goed instelbaar is, kun je deze ook gebruiken als nachtlamp.

Verder heeft deze slaaptrainer een opkomende maan of opkomende zon als tijdsweergave (naast een normale digitale klok).

Dit geeft het kind een goede indicatie hoelang het nog duurt voordat het tijd is om te gaan slapen óf hoelang het nog duurt voordat hij of zij uit bed mag.

 

Ervaringen van gebruikers:

 

Fantastisch dat er bij deze klok geen mechanische klik is waar je kleintje van kan wakker worden. Onze boys vinden het super om de maan te zien weg zakken en de zon te zien opkomen. (Of omgekeerd)

En ook nog:

Een duidelijke lamp. Makkelijk te bedienen. Voor de jonge kinderen (mijn dochter is 2) is hij al leuk. Onze zoon is 3.5 jaar en snapt hem goed. Hij wordt elke ochtend gewekt door de trein:)

 

Slaaptrainer voor volwassenen – bestaan dat ook?

Bestaan er eigenlijk ook slaaptrainers voor volwassenen?

Een apparaat dat een soort slaaptrainer voor volwassenen is bijvoorbeeld een daglichtlamp, waar wij al eerder een uitgebreid artikel over hebben geschreven. Dit is een lamp die je kan helpen (vooral in donkere maanden) op je biologische klok op gang te houden.

In dit artikel hebben we het ook over de welbekende WakeUpLight van Philips. Dit is een wekker die licht geeft bij het afgaan, enorm populair in de herfst en winter.

Beter slapen methode voor volwassenen

Je hebt op deze pagina van alles over slaaptrainers voor kinderen. Waar ik het nog niet met je over heb gehad is een hele bekende slaaptrainer ofwel slaapcoach voor volwassen, namelijk William van der Klaauw.

Met zijn Perfect Slapen in 7 Stappen methode heeft hij al veel ouders weer aan een welverdiende nachtrust geholpen. Je leert enorm veel over slaap en het menselijk lichaam. Kennis die je wellicht in de toekomst kunt overdragen aan je kinderen.

 

Related Posts

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Propeaq Lichttherapiebril Review & Ervaringen

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Lampen die Daglicht Nabootsen: Welke Zijn Het Populairst?

Wie is William van de Klaauw?

Wie is William van de Klaauw?
>