• Home
  • |
  • Beste Slaapkamer Kleuren Om Beter Te Slapen

Beste Slaapkamer Kleuren Om Beter Te Slapen

Twijfel jij nog een beetje tussen verschillende slaapkamer kleuren?

Deze kan is sterk aanwezig als je op deze pagina bent beland. Misschien sta je wel op het punt om een nieuwe slaapkamer in te richten, en ben je via Google gaan zoeken naar de beste slaapkamer kleuren.

Je hebt in ieder geval de juiste pagina gevonden. Ik heb namelijk voor je uitgezocht wat de beste slaapkamer kleuren zijn voor een goede nachtrust.

slaapkamer kleur heeft invloed op humeurHet is namelijk niet voor niets dat smiley’s geel of groen zijn en kwade gezichten felrood. Kleur heeft namelijk een sterke invloed op onze humeur.

Ons humeur heeft vervolgens een grote invloed op stresshormonen die ons lichaam onbewust aanmaakt. Deze hormonen hebben een sterke invloed op onze kwaliteit van slaap.

Wanneer we ontspannen, rustig en warm zijn is het dus logisch dat we sneller in slaap vallen.

Hier zin de beste slaapkamer kleuren voor een goede nachtrust.

 

[share_box]

 

[toc]

 

Blauw: De beste slaapkamer kleur om goed te slapen

Laat ik direct maar met de deur in de slaapkamer vallen: blauw is de beste slaapkamer kleur.

Waarom is blauw de beste kleur voor in de slaapkamer?

Nou, dat zal ik je vertellen. Blauw is namelijk vooral bekent als een kleur voor in de slaapkamer die kalmerend werkt én zelfs nachtmerries kan voorkomen.

Laat dat nou net zijn waarom we vaak ‘s nachts wakker worden.

Elke keer dat onze ogen een kleur waarnemen, gaat er een signaaltje naar onze hersenen die een bepaald effect teweeg brengen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de kleur blauw, in vergelijking met andere kleuren, de bloeddruk en hartslag verlaagd.

 

Uit een onderzoek die is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk (linkje) , is gebleken dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld 7 uur en 53 minuten slapen. Veel meer dan het gemiddelde van ongeveer 7 uur!

Welke kleur blauw zijn onze favorieten?

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende kleuren blauw. Waar je precies op moet letten bij het kiezen van een slaapkamer kleur zal ik je in het laatste hoofdstuk van dit artikel vertellen.

Voor nu wil ik onze favoriete kleuren blauw wel even met je delen:

Peter River: kleurcode #3498db

Belize Hole: kleurcode #2980b9

Deze kleuren blauw zijn zogenaamde “platte kleuren”. Ideaal voor in de slaapkamer omdat ze neutraal zijn en geen licht weerkaatsen.

Andere goede slaapkamer kleuren

Natuurlijk kan het zo zijn dat een blauwe slaapkamer je helemaal niets lijkt.

Blauw is de beste kleur, maar niet altijd geschikt voor bijvoorbeeld een meisjes slaapkamer.

Wat zijn dan ook goede slaapkamer kleuren voor meisjes (of als alternatief voor blauw)?

  1. Geel
  2. Groen
  3. Silver
  4. Oranje

Met 7 uur en 40 minuten staat geel op de tweede plaats in onze ranking. Geel staat voor ontspanning, comfort en warmte. Net als blauw dus enorm goed om te slapen.

Onze favoriete kleur geel voor in de slaapkamer: Sunflower: #f1c40f

Groen brengt ook een gevoel van voortgang, rust en bezinning met zich mee. Kijk wel uit welke kleur groen je gaat gebruiken. Maak het niet te fel en zorg dat de kleur geen licht weerkaatst.

Onze favoriete kleur groen voor in de slaapkamer: Nephritis: #27ae60

 

slaapkamer kleuren: is groen een goede kleur voor in de slaapkamer?
Niet elke kleur groen is ideaal. Kies liever geen felle kleuren…

Silver is niet het zelfde als grijs (zilver is lichter en heeft een andere tint). Silver is een goede optie als je niet van kleurtjes houdt. Het is bekent dat ook zilver slaap uitlokkend kan werken.

Onze favoriete kleur zilver voor in de slaapkamer: Silver: #bdc3c7

Om het rijtje compleet te maken is onze nationale kleur ook nog een degelijke optie. Oranje is een kleur die staat voor warmte, plezier en ontspanning.

Het schijnt ook dat de kleur oranje kan helpen bij een betere vertering van voedsel. Misschien een mooie slaapkamer kleur voor mensen met een moeizame stoelgang!

Onze favoriete kleur oranje voor in de slaagkamer: Carrot: #e67e22

 

Wat zijn dan slechte slaapkamer kleuren?

Nu je weet wat de beste slaapkamer kleuren zijn, wil ik je ook nog even vertellen welke kleuren je het beste kunt vermijden. 

  1. Paars
  2. Bruin
  3. Grijs
  4. Rood

Van paars weten we dat de kleur verantwoordelijk kan zijn voor allerlei dromen en nachtmerries. Het is namelijk een kleur die mentaal stimulerend werkt. Niet echt een kleur voor in de kinderkamer!

Bruin wordt in veel gevallen door onze hersenen geassocieerd met rusteloosheid en somberheid. Niet echt een staat waarmee je naar bed wil gaan. 

Grijs is een kleur die een gevoel van sleur en depressie kan veroorzaken. Mensen met een volledige grijze slaapkamer kregen gemiddeld maar zo’n 6 uur en 12 minuten slaap.

Rood is ook niet echt ideaal voor in de slaapkamer. Het veroorzaakt namelijk energie en werkt in tegenstelling tot blauw, bloeddruk verhogend. Dit is dan ook één van de kleuren die je niet in je slaapkamer wilt hebben voor een goede nachtrust.

Voor andere activiteiten, die ook voornamelijk in de slaapkamer plaatsvinden, is rood wel een positieve kleur 😉 Dit kan het negatieve effect wellicht teniet doen!

 

Let hier ook op bij muren van je slaapkamer verven

Nu je ongeveer weet welke kleuren je wel en niet moet nemen, wil ik je nog wat andere tips geven. 

Kies wat je zelf mooi vind, niet wat wij hier aanraden. Er zijn enorm veel tinten van elke kleur. Het belangrijkste voor een optimale nachtrust is dat dus een kleurtint van blauw, geel, groen of oranje kiest. 

Zorg dat dit een matte of platte kleur is. Felle kleuren leiden teveel af en weerkaatsten in veel gevallen te veel licht. Hieronder nog wat goede opties die je direct zou kunnen gebruiken voor de perfect slaapkamer muur:

 

> Bekijk actuele prijs en beschikbaarheid van deze verf op bol.com

 

> Bekijk actuele prijs en beschikbaarheid van deze verf op bol.com

 

Slaapkamer kleur bepalen: handige tools die iedereen moet weten

Op deze pagina heb je kunnen zien welke kleuren bijdragen aan een goede nachtrust.

Mocht je zelf nog wat vervolg onderzoek willen doen, wil ik je nog even op weg helpen met wat online tools die wij vaak gebruiken om deze kleuren te onderzoeken.

Voor dit kleur-keuze-onderzoek gebruiken wij voornamlijk:

Palletton: Hiermee kun je kijken wel kleuren elkaar aanvullen en dus bij elkaar passen. Voer je hoofdkleur in bij “base colour” en alles wijst zichzelf. Mocht je vragen hebben: laat deze even achter in de comments.

FlatUIcolours: Op deze site kun je enorm veel kleuren vinden binnen een bepaalde groep. Als je op een kleur klikt, kopieert deze automatisch de kleurcode. Handig!

Succes met het verven van je muur!

Wat nog handiger is dat je tegenwoordig snel en veilig muurverf online kunt bestellen. Via onderstaande knop ga je direct naar de muurverf pagina op bol.com. 

 

Direct muurverf bestellen via bol.com

Related Posts

Beste Lichtgewicht Slaapmatje? Zie hier onze TOP 5!

Beste Lichtgewicht Slaapmatje? Zie hier onze TOP 5!

Is zonder kleding slapen goed voor je?

Is zonder kleding slapen goed voor je?

Beste Slaapkamer Kleuren Om Beter Te Slapen

Beste Slaapkamer Kleuren Om Beter Te Slapen
>