• Home
  • |
  • Hoe Magnesium Voor Het Slapen Gaan Je Kan Helpen

Hoe Magnesium Voor Het Slapen Gaan Je Kan Helpen

Wil jij meer informatie over het innemen van magnesium voor het slapen gaan

Deze kan zo maar het geval zijn als je deze pagina hebt gevonden. Misschien denk je op dit moment wel een beetje dat je een magnesium te kort hebt.

Het kan ook zijn dat je niet best kan slapen en daarom wat extra magnesium is een kans wilt geven. 

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je alles over magnesium vertellen wat je moet weten. Wij van hoe beter slapen zijn namelijk fan van dit dit supplement. Lees dus vooral even verder!

 

[share_box]

 

[toc]

 

Wanneer we het hebben over  ’s nachts wakker worden, wordt er van alles geprobeerd om dit probleem te verhelpen. Van complete levensstijl veranderingen tot zelfs het gebruik van slaappillen in de meest extreme gevallen. 

Omdat slaappillen in veruit de meeste gevallen sterk af te raden zijn vanwege het gevaar op  verslaving, kiezen veel mensen voor een natuurlijker supplement om beter te slapen.

Eén van de supplementen die je steeds vaker hoort in als het gaat om beter slapen, is magnesium. Dit vrij bekende mineraal helpt niet alleen om sneller in slaap te vallen, maar je schijnt er ook dieper door te slapen.

 

Wat is magnesium precies?

Magnesium is een essentieel mineraal waardoor je gezonder blijft. Het is betrokken bij verschillende lichaamsfuncties die invloed hebben op onze botten, hart en hersenen. 

In ons lichaam komt magnesium vooral voor in de rode bloedcellen. Magnesium is ook een van de meeste voorkomende mineralen op aarde, het zit ook in best veel voeding.

Magnesium is aangeprezen voor het verlagen van de bloeddruk, stress verlagen en het verbeteren van slaapkwaliteit.

 

Hoe magnesium je helpt om in slaap te vallen

Om in slaap te vallen moet je moe zijn op een manier dat je lichaam vanzelf gaat ontspannen. Zeg maar de natuurlijke voorbereiding van je lichaam op slaap. 

Een belangrijk onderdeel van dit proces is weggelegd voor je zenuwstelsel. Magnesium is een soort brandstof voor dit “voorbereiden” op slaap proces. 

Dit proces is is ook het proces waarin het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt. 

 

Het zorgt voor een optimale wisselwerking van zenuwstelsel en melatonine.

 

Magnesium vs Melatonine

Je kan dus stellen dat magnesium eigenlijk je neurotransmitters en melatonine reguleert.

Neurotransmitters zijn verantwoordelijk voor signalen vanaf je hersenen naar je zenuwstelsel en melatonine reguleert je slaapcyclus. 

Volgens een wetenschappelijk onderzoek heeft magnesium wel degelijk invloed op de kwaliteit van je slaap. Het is namelijk zo dat melatonine en magnesium elkaar nodig zijn. 

Als één van de twee niet voldoende aanwezig is, heeft dat invloed op het andere. De onderzoekers kwamen er ook achter dat, net als melatonine, magnesium dus invloed heeft op je hele biologische klok. 

Je had vast wel eens gehoord van melatonine nemen voor het slapen gaan. Dit verklaart ook waarom magnesium een alternatief kan zijn. 

 

Waar is magnesium goed voor?

Verder dan het geen wat we hierboven hebben beschreven, over de invloed van magnesium op melatonine en het slaappatroon, heeft magnesium nog ene paar andere voordelen. 

Magnesium is ook goed voor het kalmeren van je zenuwstelsel in het algemeen. Dit is dan ook “toevallig” een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op een goede slaap.

Dit gebeurd doordat magnesium zich hecht aan GABA-receptoren. Dit zijn neurotransmitters die zenuwstelsel kalmeren. Deze neurotransmitters komen zelfs voor in een aantal slaappillen.

 

 

Omdat magnesium dus een kalmerend effect heeft op je zenuwstelsel/ zenuwen, suggereren sommige onderzoeken ook dat het kan helpen bij depressies of angstgedachten. 

Wanneer jij op dit moment wel eens last hebt van het niet kunnen slapen door stress of piekeren, kunnen magnesium supplementen dus zeker baat hebben. 

 

Magnesium tekort en slaapproblemen

Een tekort aan magnesium kan er dus voor zorgen dat je lichaam zich niet snel genoeg kan ontspannen om in slaap te kunnen vallen. 

Magnesium helpt daarnaast het proces dat melatonine aanmaakt, het natuurlijke slaap hormoon dat ons lichaam gebruikt.

 

Dit alles heeft weer invloed op je biologische klok. Met een magnesium tekort kun je dus klachten verwachten niet kunnen slapen en vaak wakker worden.

 

Rusteloze benen en magnesium

Heb jij wel eens last van rusteloze benen wanneer je moe bent en wilt slapen? Grote kans dat een magnesium tekort hebt!

Rusteloze benen zijn namelijk vaak een symptoom van een magnesium tekort.

Het heeft alles te maken van het proces van ontspannen waar je zenuwstelsel mee bezig is op het moment dat jij de rusteloze benen krijgt. Dit is veruit in de meeste gevallen later in de avond (of je biologische klok moet wel heel erg verstoord zijn)

In welk voedsel zit eigenlijk ook magnesium?

Gelukkig is er ook genoeg voeding waar magnesium van nature inzit. 

Wanneer jij een beetje tekort hebt aan magnesium kan het zijn dat je deze voeding gewoonweg niet zo graag eet.

Voeding waar veel magnesium in zit (en dus wel mooi is voor een kleine en lichte avond snack) is onder andere:

  • Notenmix (vooral amandelen zijn rijk aan magnesium)
  • Volkoren producten
  • Groene groenten

Peulvruchten, fruit, verse vis en vlees bevatten ook wel wat magnesium. Wel een stuk minder dan bovenstaande producten.

 

voeding voor het slapen gaan met magnesium

 

 

Magnesium tabletten slikken voor het slapen gaan

Wanneer jij bovenstaande producten regelmatig (een paar keer per week) eet, is de kans klein dat je een magnesium tekort hebt. 

In dat geval raad ik je aan om de echte oorzaken achter je slaapproblemen te zoeken, bijvoorbeeld met de hulp van Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

Mocht je deze producten in mindere mate eten of je er gewoonweg geen fan van bent, kan magnesium tabletten slikken voor het slapen gaan zeker helpen.

 

Wat is de juiste dosering magnesium voor het slapen gaan?

Om magnesium effectief te gebruiken om beter te slapen, moet je het ongeveer 2 uur van te voren slikken.

De optimale dosering magnesium om beter te slapen hangt natuurlijk af van de hoeveelheid voeding met magnesium dat je eet. 

Goede magnesium tabletten bevatten meestal 200 mg magnesium (bijvoorbeeld deze). Dat is 53% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

 

Hoeveel magnesium supplement mag ik per dag nemen?

Als je er toch vanuit gaat dat je altijd wel een beetje magnesium binnen krijgt is dagelijkse hoeveel dat je moet nemen met supplementen lager dan de maximale waarde.

Ga voor volwassen en mannen en vrouwen uit van maximaal rond de 300 mg. Voor kinderen ongeveer 100 mg. Voor kinderen onder de 5, ongeveer 50 mg.

Lees gewoon altijd de bijsluiter van het supplement dat je koopt, daar staat het ook op.

 

Zijn er bijwerkingen als ik magnesium gebruik om beter te slapen?

Net als bij alle andere supplementen moet je alles met mate nemen. In veruit de meeste gevallen is één supplement per dag de maximale hoeveelheid voor volwassenen.

Wanneer te veel van een bepaalde stof binnen krijgt kun je last krijgen van diarree of duizeligheid. 

Neem supplementen ook altijd met een vol glas water en niet op een lege maag. Ook moet je natuurlijk goed opletten dat magnesium supplementen passen bij eventuele medicatie die je op dit moment slikt. 

Hiervoor vraag je een apotheker, maar je huisarts weet het vast ook (die vraagt meestal even de apotheker) 

goede magnesium tabletten om beter te slapen

Welke magnesium tabletten zijn goed voor het slapen gaan?

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over magnesium.Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je direct wat magnesium in huis wilt halen.

Welke magnesium tabletten zijn volgens ons de beste? 

Wij zijn zelf enorm fan van de magnesium tabletten van Flinndal. Flinndal is ontwikkeld door specialisten en wetenschappelijk onderbouwd.

De verpakking, levering en kwaliteit van supplementen laat nooit aan de wensen over. 

De reviews zijn dan ook erg goed (lees hier). Ze ze bieden ook een mooie “herhaalgemak” korting tot wel -20%. Ik raad je dan ook aan om dit te overwegen, scheelt weer op lange termijn.

Deze magnesium tabletten zijn ook ideaal om in te nemen voor het slapen gaan. Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale Flinndal pagina.

BEKIJK ACTUELE PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

Related Posts

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Je Slaapritme Terug Krijgen Na Een Lange Reis

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Slapen in de auto? Een stuk aangenamer met deze tips!

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Onrustig slapen na sporten: hoe kan dit?

Tandenknarsen in Slaap: Oorzaak, Oplossingen en Behandeling

Tandenknarsen in Slaap: Oorzaak, Oplossingen en Behandeling
>